на живо

Ван Гаал: Трябва ми суперзвезда!

Кристиано Роналдо ли е мистериозната цел на холандеца?

Getty Images/Guliver Photos

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Луис Ван Гаал призна, че се нуждае от това да привлече суперзвезда. Холандецът направи това в интервю за Скай Спортс, в което разкрива и дългосрочните си планове с Манчестър Юнайтед.

Ван Гаал каза, че целта му е да спечели Висшата лига на Англия в някой от предстоящите 2 сезона и след това, независимо от постигнатото, ще напусне клуба.

Холандецът сподели, че един от най-големите му стимули е да спечели Шампионската лига с Юнайтед, но за целта ще му е нужно да привлече звезда от класата на Кристиано Роналдо. 

"Мисля, че се нуждаем от малко повече скорост в атаката, както и от повече креативност. Затова искам Анхел Ди Мария да остане, но ще видим какво ще се случи"

"Байерн има Рибери и Робен, Челси - Азар и Уилиан, Реал има Бейл и Роналдо, а Барса - Меси и Неймар. Ашли Йънг и Хуан Мата изиграха страхотен сезон с голове и асистенции, но за да спечелим Шампионската лига ни е нужна още скорост и креативност. Трябва да купим такъв играч"

На въпрос дали това означава, че може да се говори за привличането на Кристиано Роналдо отговорът е:

"Не мога да ви отговоря на този въпрос. Когато даденият играч подпише, тогава ще говоря. Няма да кажа нищо по време на един процес, който е стратегически"

"Не мога да кажа. Искам да кажа, заради феновете, но не мога. Не би било много умно. Трябва да пазя интересите на клуба"

Запитан за това какво мисли за Роналдо като играч Ван Гаал казва:

"За него ще направя изключение. Роналдо е фантастичен играч. Но той го знае. Аз го харесвам"

По отношение на новото попълнение Серхио Ромеро холандецът е откровен:

"Опасността Давид Де Хеа да отиде в Реал Мадрид е реална, така че трябва да се вземат мерки. Мисля, че Серхио Ромеро е подходящият човек, който да запълни евентуалната липса. Трябва да действаме бързо в ситуацията с Де Хеа"