на живо

За първи път канадски отбор на финала в НБА

"Торонто Раптърс" ще играе срещу "Голдън Стейт Уориърс"

Getty Images

"Торонто Раптърс" се превърна в първия канадски отбор, който ще играе на финала в Националната баскетболна асоциация (НБА). Тимът си осигури участие в решителните срещи, след като затвори серията на Изток с 4:2 победи срещу "Миуоки". 

В последния 6-ти мач "Раптърс" победи със 100:94. Баскетболистите на "Миуоки" започнаха силно срещата и в началото на втората четвърт поведоха с 15 точки за 38:23. 

"Торонто" успя да съкрати изоставането си до 43:50 на почивката, но в третата четвърт преднината на съперника отново достигна 15 точки при 76:61.

Снимка: Getty Images

В последните две минути на частта, обаче, домакините направиха серия от 10 точки, а в началото на последната четвърт те изравниха за 78:78. 

Канадците продължиха с по-активната си игра и поведоха с 87:79. "Милуоки" опита да стигне до обрат и четири минути преди края се доближи на точка от съперника при 88:89, но за повече нямаше сили.  

Снимка: Getty Images

Кауай Ленърд беше лидер за домакините с 27 точки, 17 борби и 7 асистенции, в това число и ключова тройка за 95:90 три минути преди сирената. Паскал Сиакам добави 18 точки, а Кайл Лаури допринесе със 17 точки и 8 асистенции.

На финала победителите ще се изправят срещу защитаващия титлата си "Голдън Стейт Уориърс". Серията започва на 30 май, като се играе до 4 победи в 7 мача.