на живо

Историята на едно приятелство (ВИДЕО И СНИМКИ)

Любовта има лице, омразата – не, казва Милена Колева по адрес на Кубрат и Тервел Пулеви

Историята на едно приятелство (ВИДЕО И СНИМКИ)

Има приятелства, които траят цял живот. Рядкост са, но се случва. Обикновено стойността им расте с времето. И тези, от които зависи дали ще оцелее, са хората.

Децата не осъзнават тежестта на истинския смисъл на приятелството при възрастните.

Но децата са чисти, невинни и все още неопорочени от ударите на съдбата и покварата на живота. Някога, във "все още младият тогава" столичен квартал "Младост", едни деца се срещат. Съседи са, порастват и всеки поема по пътя си.

За да се срещнат след години, вече пораснали и способни да оценят, че винаги е по-добре да вървиш с приятел в мрака, отколкото сам в светлината.

Едно от популярните съвременни български лица в социалните мрежи, а и не само там – авторът на трилогия романи за любовта – "Азбучни истини" – Милена Колева, известна с псевдонима Милена Авелок, нахлу храбро "В ръкавиците на Пулеви" и прие да бъде наш специален гост в студиото, посветено на Кубрат и Тервел и все по-наближаващата бойна гала с тяхно участие в САЩ.

Милена, Тервел и Кубрат се познават от деца, именно от "Младост".

Преоткриват се след време. Вече 15 години тази дама и нейната сестра Нана не пропускат мач на братя Пулеви в Европа. Сега за тях ще бъде истинско изпитание, че ще трябва да гледат Кубрат и Тервел, стискайки им палци пред телевизионния екран в петък, 15 декември, в 5:00 ч. сутринта по bTV.

"Кубрат и Тервел са едни съвременни супергерои. Те са чудесни приятели, чудесни братя, прекрасни бащи и мъже, на които дори да звъннеш в 2:00 през нощта със зов за помощ, ще се отзоват веднага“, разказва Милена.

"Малцина успяха да стигнат там, където стигнаха те. Много ми се иска обаче да се научим да ценим нашите спортисти и да си даваме сметка за тежестта, която те носят", казва още тя.

Според Милена, Кубрат и Тервел са съхранили себе си и детското в себе си през годините. Останали са същите скромни момчета, здраво стъпили на земята, които раздават любов и грижа към близките си:

"Когато ги гледам днес, на кадрите, които вие излъчвате от САЩ, като ги гледам как искрено се смеят и се забавляват, дори когато им е тежко, това наистина са те като деца. Все едно виждам тях в годините, които бяхме малки и безгрижни."

Милена говори откровено и за бащинството при двамата братя:

"Мисля, че най-голямата победа и най-важната титла, която Кубрат успя да постигне, да спечели в живота, то това са двете му деца. Тервел, той пък стана толкова млад баща и съумя да бъде приятел с най-голямото си дете, заедно с Диана. Тервел е баща, който непрестанно играе със синовете си."

Милена не подмина и темата, която винаги ще бъде болезнена за двамата братя: острите полюси на обществените настроения спрямо тях – от силна обич и подкрепа, до още по-ожесточена и яростна омраза и отричане:

"Любовта има лице, омразата – не. Когато аз съм с моите успели и известни приятели, те са винаги заобиколени от истински хора и от деца, които искат да се докоснат до тях, да се снимат с тях. Всичко това е любов. Когато аз отворя социалните медии и се зачета в коментарите – там виждам само злоба, завист и омраза на анонимници."

И Милена, и Нана, обожават бокса и често могат да бъдат видени на местата в близост до ринга на мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви, но и на други мащабни боксови събития в Европа. Двете сестри знаят колко тежат боксовите ръкавици, защото тренират бокс, а причината е в по-малката – Нана.

"Тръгнах на бокс, заради Нана, защото тя си търсеше спаринг партньор", признава Милена, която споделя, че няма по-емоционално преживяване от това да гледа боксов мач на Пулеви в компанията на сестра си.

Тежката е короната на шампиона. Милена обаче признава и друго:

"Където и да пътувах по света преди, единственото българско име, което изричаха чужденците с възхита покрай мен, това беше името на Христо Стоичков. След време, единственото различно име, което споменаваха, е това на Кубрат Пулев. А спортистите са най-великите посланици на България по света."

А иначе, бойната гала с участието на Кубрат и Тервел Пулеви е на 15-и декември българско време рано сутринта, като прякото предаване по телевизия bTV ще започне в 5:00 часа.

Кубрат Пулев се боксира срещу поляка Андржей Вавржик в ключов мач от своята кариера в тежка категория, а същото важи и за Тервел Пулев, който излиза срещу американеца Дионардо Майнър в полутежка.