на живо

Епизод 4: Всички във Вегас обичат и търсят братя Пулеви

Разходката под светлините на The Strip минава в селфита, автографи и нови запознаства

"Как ми се иска да има повече от 24 часа в денонощие. Но дори и да бяха 40, не бих заспал нито за минута."

Така пее Елвис Пресли в култовата песен "Viva Las Vegas" ("Да живее Лас Вегас" – б.ред.) в едноименния музикален филм през 1964 г.

58 години по-късно крача под светлините на прочутия The Strip – своеобразен символ на града, който никога не спи. Крача редом до двама от най-известните и най-коментираните спортисти на България и едни от топ боксьорите в световния елит – Кубрат и Тервел Пулеви.

Снимка: bTV

Една от редките им разходки в най-популярната за туристите част на Вегас. Двамата стоят далеч от изкушенията на града, който никога не спи и в който обикновено никой не отива, за да спи. С изключение на тях: те следват железен режим, защото тяхната цел е коренно различна от тази на гостите на Вегас!

"Нищо не ни изкушава. Ние имаме цел", казват и Тервел, и Кубрат. И е така: 14 май наближава. Толкова е близо, че вече се броят последните двуразови тренировки във Вегас преди Пулеви да отлетят за боксовата гала в Лос Анджелис.

Снимка: bTV

Крачейки по The Strip обаче бързо ни се изяснява следното. Дори и там, дори и на 10 000 км разстояние, братя Пулеви са разпознаваеми за околните. Почти не успяваме да се движим, защото постоянно са спирани за снимки за спомен, за селфита, за автографи. Позитивни, усмихнати и настроени за купон мъже и жени просто искат да се докоснат до тях и да разменят по някоя дума.

Снимка: bTV

Заедно с Кубрат, Тервел и с Роб – техният диетолог в САЩ, неусетно стигаме до една от основните атракции в района – едно от най-известните казина в света - "Беладжио". Имаме късмет, защото точно в този момент започва невероятната водна атракция – шоуто с пеещите фонтани. Водата при него се издига на височина до 460 метра от общо 1214 водоразпръскващи устройва. 8-акровото езеро сякаш оживява под звуците на Андреа Бочели, Франк Синатра и Лайза Минели, превръщайки се в едно от най-романтичните места в целия град.

Снимка: bTV

В казино обаче братята не влизат. Хич не ги влече. Тервел никога не е играл. Кубрат - веднъж, провървяло му е, но от тогава не го е правил отново и няма и никакво намерение да опитва скоро. "С 200 долара спечелих около 900. Взех си печалбата и си тръгнах", разкрива Кобрата.

Разходката приключва бързо. Двамата имат нужда от почивка, защото на другия ден отново трябва да стават рано. Тренировките отново са две. А ние отново ще бъдем заедно с тях, за да следваме пътя им в поредицата "Ръкавиците на Пулеви". Бъдете и вие с нас!

Снимка: bTV