на живо

Епизод 8: Кой крещи от ледената вана? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В ръкавиците на Пулеви“: крос през пустинята и медитация в сфера

Епизод 8: Кой крещи от ледената вана? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Националният резерват Ред Рок каньон, щата Невада. Една по-различна и нетипична красота. Гледка, която ти спира дъха само на 24 км от вечната лудница на града, който никога не спи – Лас Вегас.

Отправяме се към Ред Рок в компанията на Кубрат и Тервел Пулеви, дни преди двамата да се качат на ринга в голямата бойна гала с тяхно участие на 15 декември призори българско време в Коста Меса, Калифорния.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Добре дошли в епизод 8 от специалната ни дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Гала, която в България може да гледате на живо по два начина:

От 5:00 часа сутринта, ако си пуснете bTV, или ако в този час няма как да сте пред телевизионния екран, то поне с телефон в ръка, да отворите сайта www.btvsport.bg, където ще пуснем онлайн стрийм, без регистрация и напълно безплатно от галата на братя Пулеви.

Пустинята на Ред Рок ни пленява.

Различно е.

С автомобил можеш да стигнеш само до някъде, а от там нататък – стръмни пътеки към върха. Братя Пулеви само това и чакат.

Наумили са си, че ще направят тренировка на открито, ще потичат в пресечена местност, така, както обичат у дома да правят най-редовно на Витоша.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Правят го.

Хвърлят се като озверели лъвове към стръмното, а на Тервел дори и това не му е достатъчно, грабва от земята цели късове камъни и започва да се катери с тях, вместо с тежести.

Едно време населението на Ред Рок, което в превод означава "Червена скала", е от индианци.

Днес, тази местност е предпочитана за разходка от туристи, но и от американци, които или пътуват из района и искат да се насладят на гледката, но и от местни, които бягат от шума на многоликия Вегас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Въпреки тежката тренировка на Пулеви, Кубрат е в настроение.

Не спира да се закача със случайни минувачи, с които се разминаваме по пътеките.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Това питбул ли е", пита на майтап Кобрата докато покрай него минава млада жена с дребна порода кротко куче. Дошли са на разходка.

Лас Вегас предлага и изключително модерни технологии за възстановяване на професионални спортисти. Една от тези технологии се нарича Rasha:

Уникално устройство за скаларна плазмена енергия с най-модерната колекция от честоти от база 12, което защитава, подобрява и хармонизира автономната нервна система чрез облекчаване на стреса и чрез преобразуване на негативната енергия.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

The Rasha е ултрамодерна сфера, която струва близо $150 000 и чийто еднократен сеанс в нея се равнява на $350. Тази сфера обаче помага на спортиста да се отпусне, да релаксира и да му бъде извършена тотална клетъчна детоксикация.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Наистина ми фокусира мислите точно върху нещата, които си мисля. Ако има някакъв проблем ми насочва мисълта директно върху него. Не мога да си обясня", разказва Кобрата след излизането си от сферата.

"Всичко е енергия. Просто ти пречиства клетките. Аз така го усещам. Пълно прочистване и медитация", коментира след сеанса и Ивайло Гоцев – промоутър на Кубрат и Тервел Пулеви.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Възстановяването продължава.

За Тервел и Кубрат следва сауна и потапяне в ледена вана.

Разбира се, тук също Кобрата има какво да каже.

След като здраво притиска брат си да стои по-дълго и ако може да го потопи изцяло във ваната с лед, Кубрат влиза сам във ваната, като устоява без да издаде звук, натопен до врата.

"На мен ми викаха моржа. Тево, доволен ли си", продължава Кубрат докато Тервел вече се е прибрал на топло обратно в сауната.

Ами, това е.

С тези, двамата, просто никога не е скучно.

И всеки нов ден е различен, забавен и изпълнен със смях, но и със здраво бачкане. Братята умеят някак си да минават през тежкото с усмивка, дори когато не им е до смях, но отдавна осъзнали, че този живот трябва да се живее.

И ако е мрак, да вървим към светлото.

Така сме устроени.

Поредицата епизоди "В ръкавиците на Пулеви" продължава.

Следете я тук, на нашия сайт www.btvsport.bg, гледайте нашите спортни емисии и не заспивайте вечер преди полунощ, защото тогава са нашите специални ТВ студия, посветени на галата на Кубрат и Тервел Пулеви.

До нови срещи!