на живо

Епизод 6: Тервел раздава крошета на звезда от UFC (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В ръкавиците на Пулеви“: Защо световен шампион по самбо се превърна в спаринг на по-малкия от братя Пулеви?

Епизод 6: Тервел раздава крошета на звезда от UFC (ВИДЕО+СНИМКИ)

До бойната гала с участието на Кубрат Пулев и Тервел Пулев в САЩ остават четири дни. Този петък (15-и декември), в прочутата за бойните спортове отвъд океана зала "Хангар" в Коста Меса, братя Пулеви ще излязат на ринга в търсене на следващите си победи в професионалния бокс.

Срещите и на двамата са с изключителен залог и биха върнали и Кубрат, и Тервел, обратно в десетката на световната ранглиста, съответно в тежка и полутежка категория.

Галата с участието на Кубрат и Тервел може да гледате пряко от 5:00 часа сутринта, по телевизия bTV, и онлайн, също на живо и напълно безплатно на нашия сайт www.btvsport.bg.

До петък обаче, всеки ден, отново на адрес btvsport.bg може да откривате по един съвсем нов видео епизод от специалната дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви", а всяка делнична вечер (понеделник - петък), от 23:30 часа, пряко в ефира на bTV пък може да гледате на живо и специалните студия, които правим за братя Пулеви и предстоящите им битки в Калифорния.

През цялата минала седмица и Кубрат, и Тервел, провеждаха тежки спаринги по време на своя подготвителен лагер в Лас Вегас.

https://btvsport.bg/v-rakavicite-na-pulevi/gledaj-na-zhivo-tuk-galata-na-kubrat-i-tervel-pulevi.html

В ролята на спаринг-партньор между въжетата за бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон – Тервел Пулев, влезе една от най-големите звезди в смесените бойни изкуства през последното десетилетие – Благой Иванов-Багата.

И за да не се чудите как и защо звезда от най-голямата професионална веригя в света по ММА като UFC може да се озове на един ринг, с боксови ръкавици върху ръцете и срещу боксьор от световна величина, ще ви отговорим:

1. Съперникът на Тервел на 15-и декември в Коста Меса е американец – Дионардо Майър, който се боксира с обратен гард. Благой Иванов също е с обратен гард.

2. Благой Иванов и братя Пулеви са дългогодишни приятели и не за първи път, Багата помага на един от двамата в хода на подготовката. Случвало се е и в предишни години, а Багата живее и тренира именно в Лас Вегас – място, което е дом за по няколко месеца годишно и на Кубрат, и на Тервел.

"Опитвам се да помогна на Тервел. Действително, съперникът му в Калифорния е с обратен гард, а в Лас Вегас няма много спаринг-партньори, които можеш да си намериш с обратен гард. Това е и причината да направим тези спаринги", казва специално за bTV Благой Иванов след последния спаринг между двамата, който слага край на най-изтощителната част от подготовката на Тервел Пулев за предстоящия му двубой в "Хангар".

Багата е по-нисък от Тервел с повече от 10 см, значително по-тежък от неговите 90+ кг, но както вече споменахме – с обратен гард, с какъвто се бие и Дионардо Майнър.

"Благодаря ти, Багич. Отлична работа. Благой Иванов е страхотен боец, много добър човек и приятел. Имаме нужда от повече хора като него", коментира и Тервел след края на тренировката.

Благой Иванов и Тервел Пулев проведоха няколко спаринга помежду си, този, в началото на миналата седмица се състоя от пет здрави рунда, в които на ринга хвърчаха искри, а и никой, на никого не остана длъжен.

Последният спаринг се проведе в четири рунда, по изричното настояване на треньора на братя Пулеви – Ибн Кейсън. Очаква се на 15-и декември българско време в Коста Меса, срещата на Тервел Пулев да бъде от шест рунда.

Специално за bTV, Благой Иванов разкри и какви са следващите му планове в октагона. Последната му битка през лятото завърши със загуба в UFC, след което Багата се принуди най-после да обърне внимание на всички свои контузии, с които от години се бие и не позволява да се излекуват.

"Просто вече нямаше накъде. Ясно е, че има болки, които никога няма да отшумят и контузии, които никога няма да минат, но все пак, бях длъжен да си обърна внимание на здравето", разказа ни Благой при последната ни среща във Вегас.

Това беше всичко от Епизод 6 от специалната дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви". Очаквайте епизод 7 утре – вторник (12-и декември), а в него ще ви направим дисекция на боксовата екипировка и ще ви разкажем супер интересни неща, които със сигурност винаги сте искали да научите.