на живо

Хълк пред bTV: Уважавам Кобрата, не сме врагове (ВИДЕО)

Веднага се съгласих на боя, такива шансове се получават рядко, каза съперникът на Кубрат Пулев

Хълк пред bTV: Уважавам Кобрата, не сме врагове (ВИДЕО)

33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий вече е в София. Гигантът е под пара и тренира здраво за галата на 30 март в "Арена София". На ринга срещу него ще се изправи Кубрат Пулев, а мачът ще е за интернационалната титла на WBA.

Хълк, както е прякорът на боксьора, има срещу името си 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО).

Снимка: Lap.bg

Кобрата трябваше де се бие за регулярната световна титла на WBA срещу Махмуд Чар, но германецът от ливански произход се подложи на спешна операция и боят бе отложен за есента.

"Веднага се съгласих. Такива шансове се получават рядко. Не съм мислим въобще", каза пред bTV Шевадзуцкий.

Последният мач на украинеца бе срещу Едонис Бериша в Германия на 25 февруари тази година. Той смята, че това няма да му попречи да покаже най-доброто и пред българските фенове на бокса.

Роденият в Крив Рог (Днепропетровска област) украинец в момента заема №129 в ранглистата BoxRec. Най-високото му класиране там е №70 от август 2022 г.

Той живее в Хамбург, а агент му е Ерол Джейлан, който защитава правата на получилия травма в навечерието на сблъсъка с Кобрата Махмуд Чар.

Шевадзуцкий не за първи път е в България. Като аматьор участва в турнира "Странджата" през 2017 г., като отстъпва пред Петър Белберов в кат. до 91 кг. Две години по-рано идва и за европейското в Самоков, където отпада на четвъртфинал.

"С Кубрат се познаваме, но не сме много близки. Не сме и врагове. Има едно голямо уважение към съперника и спортсменство", казва още Игор по адрес на следващия си съперник.

Дали очаква голямо зрелище в събота вечер?

"Няма да използвам силни думи. Искам да си свърша работата. Това е бокс. Надявам се хората в залата да останат доволни", каза още украинецът.

bTV Media Group ще излъчи боксовата гала на Кубрат и Тервел Пулеви на 30 март в София.

Прякото предаване от събитието ще стартира в 20:00 часа в ефира на телевизия bTV Action, както и онлайн на сайта www.btvsport.bg, а в 22:00 часа, зрителите ще могат да се прехвърлят пряко по телевизия bTV за кулминацията на вечерта - мачовете на Тервел и Кубрат.