на живо

Шедьовърът срещу Лудогорец - най-красивият гол на Йозил (ВИДЕО)

Прати вратаря в пенсия, припомнят си с носталгия феновете

Шедьовърът срещу Лудогорец - най-красивият гол на Йозил (ВИДЕО)

В голяма част от кариерата си окачилият бутонките преди два дни Месут Йозил понасяше критики за отношението си към тренировките, което не бе по-различно и по време на мач. Изглеждаше сякаш прави абсолютния минимум.

За мнозина обаче той е неразбран гений - от онези плеймейкъри през 90-те години, които не помагаха в защита, а само чакаха подаване в противниковата половина, но пък можеха да решат мача с едно виртуозно изпълнение.

Водени от носталгията, феновете определиха попадението, описващо Йозил най-добре. Това е неговият гол-шедьовър срещу Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига през ноември 2016 г.

Тогава, в среща от четвъртия кръг, българският шампион изненадващо поведе с 2:0 до 15' чрез Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру. Арсенал успя да изравни до почивката благодарение на Гранит Джака (асистенция на Йозил) и Оливие Жиру.

И когато изглеждаше, че "артилеристите" ще стъпят накриво в София, Йозил се събуди. Три минути преди края германецът се измъкна от защитата на Лудогорец, избегна засадата и потанцува покрай стража Милан Борян и колегите му, правещи отчаяни опити да избият топката. 3:2 за Арсенал!

7 години по-късно запалянковците отново се възхитиха на гола. "Прати вратаря в пенсия", "показа ум, хладен като краставичка във фризер", "каза на защитниците да седнат" са част от коментарите на потребители в Туитър.

Те са на едно мнение и за друго - до шедьовъра Йозил изглеждал "като пътешественик във времето, попаднал в началото на 19-и век и току-що установил, че всички тоалетни са външни, а най-често срещаният транспорт е... кон". Британски хумор.