на живо

Александър Чакмаков: Тити Папазов беше от ЦСКА, но не сме ходили заедно на Армията (ВИДЕО)

Който работи с Росен Барчовски, знае, че там само първото място има значение, заяви бизнесменът в спортния подкаст на bTV

Александър Чакмаков: Тити Папазов беше от ЦСКА, но не сме ходили заедно на Армията (ВИДЕО)

„Армеец“ по душа-така можем да определим следващия гост на подкаста „За спорта без клишета“. Александър Чакмаков е закърмен с духа на ЦСКА и няма как да не е така, след като е син на Нако Чакмаков, който е първият капитан във футболната история на „червените“.

В последните години бизнесменът непрестанно помага финансово на баскетболния отбор на столичани и е един от основните фактори той да се завърне в елита от този сезон след 13-годишна пауза. Той е член на Управителния съвет и смята, че името на клуба задължава.

Снимка: Евгений Милов

Пред водещия Петър Бакърджиев Чакмаков коментира отношенията си с Константин Папазов и Цветомир Найденов, както и  предстоящата Купа на България в „Арена София“, която ще бъде организирана от ЦСКА и Левски.

Снимка: Евгений Милов

Баскетболният клуб е в обществена полза. Президент винаги е бил Роберт Гергов, аз съм член на Управителния съвет и човек, който помага и дава пари. 13 години чакахме внимателно за завръщането на ЦСКА в българския елит. Нито ние, нито спонсорът е поставял цели отборът  на всяка цена да е в Топ 3 на класирането в първенството, но името и треньорският щаб задължават.

Снимка: Евгений Милов

Който работи с Росен Барчовски, знае, че там само първото място има значение. Можеш да не го постигнеш, но това са целите. Когато имаме финанси, трябва да ги гоним. Моите амбиции и тези на Роберт са същите. На първата пресконференция лятото казах, че трябва да седим близко до Рилски спортист, Левски и Балкан, а ако имаме възможност, да се борим за първото място“, допълни той.

Снимка: Евгений Милов

Тити Папазов като дете беше част от ЦСКА, но не сме ходили заедно на Армията. С него живеехме на една улица. Беше си счупил ръката, виждал съм го с един гипс с надпис CSKA forever. Той беше много близък с Краси Безински. Тити е емоционален човек.

 „Организираме заедно с Левски турнира за Купата на България, защото той от много отдавна не е бил в София. При наличието на празна „Арена София“, в която са се изиграли само 6 баскетболни мача в нейната история, е нормално двата софийски клуба да си поделим домакинството, което ще бъде тежко.

Снимка: Евгений Милов

Семейство Найденови са много големи цесекари, познавам ги от отдавна. Когато бяха деца, Цветомир, Боян и баща им винаги седяха на „Българска армия“ и аз бях до тях. Найденови са много сериозни хора“, подчерта Чакмаков.