на живо

Няма спирка: Григор прегази Монфис в Лондон

Българският тенисист се класира за осминафиналите на "Уимбълдън"

Григор Димитров прегази Гаел Монфис по пътя си към осминафиналите на "Уимбълдън". Българският тенисист грабна категорична победа в три сета (6:3, 6:4, 6:3) срещу своя добър приятел от Франция (37 години, №33 в света).

Мачът продължи само час и 47 минути. А следващият съперник на Гришо ще бъде поставеният под №5 Даниил Медведев или германецът Ян-Ленард Щруф в осминафиналите.

Това бе едва втора победа на Димитров в шестте му досегашни мача срещу Монфис. А №10 в света стига до четвъртия кръг в Лондон за четвърти път. Най-доброто му класиране е през 2014 г. - полуфинал, загубен от Новак Джокович.

Гришо демонстрира впечатляваща форма само ден след драматичния си обрат от 0-2 сега срещу китаеца Юнчен Шан.

"Отдавна не се бях чувствал толкова комфортно по време на мач, много съм доволен от възстановяването си и от начина, по който усещах топката. Играя по-добър тенис този сезон, но това е заради цялостния труд", коментира Димитров.

"В нашия спорт не се знае кога ще направиш някой невероятен турнир. Наслаждавам се, но съм и смирен от факта, че играя пред толкова много хора на такъв корт.

Свикнал съм с големите очаквания, те не ми пречат. Аз съм най-големият си критик, така че не се притеснявам от нищо. Аз съм този, който играе. Написал съм доста страници в кариерата си и се чувствам сякаш пиша нова и нова."