на живо

БФС спря правата на Велислав Вуцов

Специалистът няма да води Ботев (Пловдив) срещу Локомотив (Мездра) за Купата

БГНЕС

Дисциплинарната комисия към Българския Футболен Съюз спря правата на треньора на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов. Причината - конфронтацията на наставника с фен от трибуните по време на шампионатния мач между Марек и Ботев през изминалия уикенд. В следствие на обидни реплики, Вуцов хвърли бутилка към зрителите.

Специалистът няма да води своя тим при утрешното гостуване на Локомотив (Мездра) от първия кръг на турнира за Купата на България. В петък ДК ще реши дали да увеличи санкцията му и тя да важи за пловдивското дерби с Локомотив.

След мача с Марек специалистът даде следното обяснение за скандалния случай:

„Полетя една бутилка към мен. Обърнах се и ми го показаха този бабаит. Дойде на оградата и не искам да казвам какви неща ми каза. Не са цензурни неща. Не са псувни, а по-лошо. Като чуеш такива неща и щеш не щеш реагираш. Такива бабаити ги знам. Не съм направил нещо, с което да обидя публиката. Ако сте видели, кажете вие. Тази бутилка е тази, която полетя към мен. Ако на теб ти кажат – да ти умрат децата, сигурно и ти ще реагираш по същия начин. Съжалявам, пак казвам. Аз така си изразих мнението“, заяви Вуцов.