на живо

Димитър Ангелов-Дучето: от 2008 ЦСКА цикли заради "лицето" Томов

Председателят на сдружението "Армейци 1948" отправи остра критика към Александър Томов и спорта в България като цяло

Димитър Ангелов-Дучето обвини Александър Томов за сривовете в ЦСКА от 2008 година насам. Бившият шеф на фенклуба на "армейците" заяви в предаването "Лице в лице", че любимият му отбор цикли именно заради собственика си и заради случващото се в държавата като цяло. В същото време Дучето каза, че уважава хора като Ивайло Манджуков, Юлиан Инджов и Александър Чакмаков, защото те действително дават пари от джоба си за ЦСКА.

"Това, което става в ЦСКА, става и в държавата - липсват правила и закони. От 2008 любимият ми тим цикли на едно място заради "лицето" Александър Томов. Проблемът в България е липсата на памет. Аз обаче бях там през 2008 и помня какво направи, а сега се връща като спасител, за да спаси това, което сам е надробил. И все някой друг е виновен - през 2008 беше "синьото" БФС, сега е Станишев. ЦСКА е национално богатство и заслужава да бъде управляван от хора като Манджуков и Инджов, те са хората, които имат място на Армията."

Дучето освен това заяви , че не иска да коментира Стойчо Младенов, когото "много уважава като футболист на ЦСКА". Той поиска и нормализиране на процесите в българския спорт.

"Време е да се разбере, че положителното за Левски е положително и за ЦСКА и отрицателното за Левски е отрицателно и за ЦСКА. Ситуацията в българския футбол и спорт като цяло трябва да се нормализира, защото това, което се случва с него в момента, е срамно."