на живо

Григор Димитров се класира за втория кръг на "Аустрелиън Оупън" (ГАЛЕРИЯ)

Българинът с чиста победа срещу Крис О'Конъл

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров с шеста поредна победа. Българинът се наложи със 7:6 (2), 6:3, 6:3 над австралиеца Кристофър О'Конъл и се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Там негов съперник ще бъде Хьон Чунг (Република Корея), който победи с 6:2, 6:3, 6:2 Ренцо Оливо (Аржентина).

Чунг е номер 105 в световната ранглиста, а най-доброто му класиране е 51-о място през есента на 2015-а година. Двамата с Димитров не са се изправяли един срещу друг до момента.

Снимка: Getty Images

Двубоят започна равностойно. Гришо печелеше безпроблемно подаванията си, а австралиецът, макар и с доста усилия, не допусна пробив. Стигна се до тайбрек, в който О'Конъл спечели едва две точки и българинът поведе с 1:0 сета.

Втората част започна далеч по-добре за Димитров. Той дръпна с ранен пробив, с което наруши ритъма на 22-годишния си съперник. Гришо безпроблемно удържа аванса си - 6:3.

Третият сет стартира по идентичен начин. Представителят на домакините опита да се противопослави на 15-я в света Григор, но хасковлията демонстрира класа и не остави съмнения за превъзходството си.

С днешната победа 25-годишният българин си осигури 80 хиляди австралийски долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.