на живо

Гришо започва похода си на "Аустрелиън Оупън" в понеделник

Димитров ще се изправи срещу Янко Типсаревич

Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на Австралия в ранните часове на понеделник. Съперник на българина в първия кръг ще бъде сърбинът Янко Типсаревич. Срещата им е втора на "1573 Арина" и се очаква да започне след 3,30 - 4 часа сутринта българско време.

Преди мача на Григор на същия корт ще играят поставената под номер 19 французойка Каролин Гарсия и сънародничката й Джесика Понше.

Димитров и Типсаревич не са играли един срещу друг от 2016 г. насам, когато сърбинът постигна четвъртата си победа срещу родения в Хасково тенисист. Той се наложи със 7:6(6), 4:6, 6:3 на турнира в Куинс. 

Гришо все пак има една победа от петте им мача. Тя беше постигната през 2013 г. в Монако. Тогава той би със 7:6(3), 6:1.

Типсаревич е печелил 4 титли в кариерата си, а през 2012 г. постигна най-високото си класиране в световната ранглиста - 8-мо място. В момента той е извън подреждането, защото през 2017 г. не игра заради многобройните контузии. 

Димитров в момента е 21-ви в света. Той трябва да защитава точките, спечелени от миналогодишното издание на Откритото първенство на Австралия, когато игра на четвъртфинал. 

При победа във втория кръг българинът ще играе срещу победителя от мача между аржентинеца Пабло Куевас и друг сърбин - Душан Лайович. 

В първия ден на турнира на кортовете ще излезе и Анди Мъри. Шотландецът, който обяви, че "Аустрелиън Оупън" може да се окаже последния му турнир, ще премери сили с испанеца Роберто Баутиста Агут.