на живо

Иван Иванов:" Лудогорец има болни амбиции" /ВИДЕО/

Иван Иванов: " Базел е фаворит за второто място в групата"

Футболистът на Базел Иван Иванов, който е контузен, пристигна със състава на Базел в София, определи амбициите на Лудогорец за второто място в групата на Шампионската лига като нереални„болни”. Базел бил фаворит за тази позиция.

Защитникът дори препоръча на орлите да се концентрират в първенството, а да отложат високите си цели за следващия сезон.

Ето най- същественото от думите на Иван Иванов:

"Не съм си говорил с футболистите на Базел, нямам допир с тях, защото ходя веднъж в седмицата на стадиона. Говорих с треньорите. Много са изненадани от отбора на Лудогорец. Казаха, че отбора притежава изключителни аргументи и качествени футболисти и нека по-добрият спечели.

Ние сме фаворит за второто място. За Лудогорец вече казах - мисля, че те имат някакви болни амбиции да се класират на второто място. Не ги подценявам. Изключително добър отбор са и това, което правят за България е супер, но за тях е по-важно да си гледат първенството, а тези мачове са за престиж, опит, самочувствие и следващата година да атакуват по-големи цели.
 
Определено ще е трудно. Срещу големите отбори се играе по-лесно, особено срещу английските. Сега се срещат два равностойни отбора, но с леко предимство за нас. Мисля, че ще победим с 2:1", каза Иван Иванов, след което обяви, че е твърдо зад националния селекционер Любослав Пенев.

"Националният тим се цели ако не в директна промоция, то поне в бараж. Имаме сили. Важното е да вземем мача с Малта, но по-важни ще са последните 3-4 мача. Твърдо съм зад Любослав Пенев. Той е най-добрият вариант. Колкото по-дълго се задържи, толкова отборът има по-голям шанс да се класира.

Вижте и чуйте интервюто дадено от Иванов на летище София.