на живо

Легендарните скиори Дидие Кюш и Марко Бюхел и хърватската тенис звезда Иван Любичич идват в София

Те са специални гости на HEAD Rock Party край Паметника на Съветската армия в София

Легендарните скиори Дидие Кюш и Марко Бюхел и хърватската тенис звезда Иван Любичич идват в София на 29 ноември. Те ще гостуват в България по покана производителя на спортна екипировка HEAD, който празнува 20 години на българския пазар с рок концерт край Паметника на Съветската армия в София - HEAD Rock Party. Скоро ще бъдат обявени и музикантите, които ще вземат участие във фестивала, който ще включва музика, спортни атракции и други забавления в градска среда.

Швейцарската ски легенда Дидие Кюш има 21 победи и 67 класирания сред първите трима в стартовете за световната купа. Състезава се в скоростните дисциплини и печели малките световни купи в спускането и гигантския слалом. Кюш има четири медала от световни първенства (един златен, два сребърни и един бронзов).

Другата ски звезда – гост на събитието Марко Бюхел има рекорден брой от шест участия в зимни олимпийски игри от 1992 до 2010 г. През 2008 г. Бюхел печели Световната Super-G купа и поставя рекорд за най-възрастен победител на световно състезание на възраст от 36 години. Неговият рекорд е подобрен само от другия официален гост на HEAD в България – Дидие Кюш.

Специално за събитието в България пристига и тенис звездата Иван Любичич. В момента той заема длъжността председател на Съвета на тенисистите и е треньор на канадския тенисист Милош Раонич. През 2005 г. хърватинът печели Купа Дейвис с отбора на Хърватия, а заедно с Марио Анчич печели бронзов медал от турнира на двойки на Олимпийските игри в Атина през 2004.