на живо

Младежките национали правят 2-2 с Естония

Българите изравняват в края с човек по-малко

Младежкият национален отбор на България до 21 г. постигна равенство 2:2 срещу Естония в квалификационна среща за Европейското първенство през 2015 година. Мачът на стадион „А. Ле Кок Арена“ в Талин започна по най - добрия начин за нашия отбор, който поведе в резултата в 8-та минута. Добра атака отляво завърши с параболичен удар на нападателя Александър Колев, който реализира, като това беше негов четвърти гол за тима в квалификациите. Така България се оттегли на почивката с гол аванс. След подновяването на играта, домакините успяха да изравнят чрез Мадис Вихман, който беше точен след ъглов удар. В 65-та минута ситуацията за нашия тим се усложни още повече.  Пламен Гълъбов фаулира в наказателното поле Ханес Аниери и реферът Брин Маркхам-Джоунс отсъди дузпa, като показа и директен червен картон на Гълъбов, който беше последен в отбраната. Аниер застана зад топката и реализира за 2:1. Въпреки че изоставаха в резултата и бяха с човек по-малко на терена, „младите лъвчета“ показаха характер и успяха да изравнят. В 79-та минута Цветелин Чунчуков донесе точката за нашия отбор след пробив отдясно. До края на мача възпитаниците на Павел Панов пропуснаха да се поздравят с пълния успех, след като ударът на Радослав Цонев срещна гредата.

В 90-та минута и Естония остана с 10 човека, след като Брент Лепитсу също беше изгонен.

Жълти картони получиха Антон Недялков, Иван Горанов и Кристиян Малинов.

Така преди последните мачове от груповата фаза в квалификациите за Евро 2015, България остава на четвъртото място с 9 точки, колкото има и тима на Естония. Лидер в групата с 23 точки е отборът на Дания, който победи Русия с 4:2.

Последният мач на младежкия национален отбор до 21 г. е срещу Дания, на 9 септември, от 19:00 часа българско време на стадион „Олборг“ в Олборг.