на живо

Роналдо - само на гол от легендарния рекорд на Раул

Реал посреща Ливърпул от 21:45 по Ring.bg. Всички погледи са насочени към португалеца

Ще изравни ли Кристиано Роналдо рекорда на Раул за най-много вкарани голове в Шампионска лига? Този въпрос е един от най-често задаваните не само в Мадрид, но и сред милиони фенове на футбола по цял свят преди мача Реал - Ливърпул.

Срещата е на Сантяго Бернабеу тази вечер, традиционно от 21:45ч. и ще я гледаме по Ring.bg. Роналдо натрупа 70 гола в актива си в Шампионска лига и вече докосва постижението на Раул от 71.

Португалецът със завидно постоянство скъсява дистанцията с Раул, като за престоя си в Реал има 55 гола в турнира само в 54 мача. Не бива да пропускаме обаче и Меси, който с 69-те си гола е също толкова близо до рекорда.

Раул Гонсалес Бланко се превръща в легенда на Шампионска лига, вкарвайки 71 гола в 144 мача от 1995 до 2012г. За това време играе за Реал и Шалке.

Във вторник вечер Роналдо ще изиграе 107-ия си мач в търсене на 71-ия си гол. В Мадрид вече изчисляват приликите между двамата, а вестник Марка изработи впечатляващ колаж от портрети на Роналдо и Раул.

Междувременно в Барселона са концентрирани върху опита на Меси да подобри рекорда. Аржентинецът е на 2 гола от изравняване на постижението, а Барса играе в Амстердам с Аякс в сряда.

В гостуването на Анфийлд преди 2 седмици, Роналдо превзе нова територия - не беше вкарвал гол на този стадион нито с Манчестър Юнайтед, нито с Реал, но вкара първия за победата с 3-0. Освен това пък "белите" не бяха печелили срещу този съперник. И това обаче се случи.

При победа над Ливърпул Реал си гарантира продължаването на осминафинал, както и 99,9% сигурно първо място в групата. Гарет Бейл е готов за мача и решението дали ще играе е на Карло Анчелоти.

Брендън Роджърс обмисля да даде почивка на капитана Стивън Джерард и на бранителя Деян Ловрен, които нямат пропусната минута от мачовете от началото на сезона. Крилото Рахийм Стърлинг също може да остане сред резервите.