на живо

Снукър легендите Рони О`Съливан и Стивън Хендри в четири битки пред българска публика (ВИДЕО)

Двамата световни шампиони ще зарадват феновете си в Пловдив, София, Варна и Бургас

Getty Images

Рекордьорът по титли в снукъра от ранкинг турнири (36) и седемкратен световен шампион - Стивън Хендри, и играчът, който има най-много сенчъри брейка (850) в историята на този спорт и само две титли по.-малко - Рони О`Съливан, ще премерят сили цели четири пъти пред българска публика през септември 2017 г.

Двамата, смятани за едни от най-великите и обичани представители на джентълменската игра, ще зарадват многобройните си почитатели в Пловдив (5 септември), София (6 септември), Варна (7 септември) и Бургас (8 септември), а събитието ще носи име "Efbet Eleven 30 Snooker Show".

О`Съливан, известен с прякора Ракетата заради бързината, с която решава срещите в своя полза, има голяма фен маса у нас и е чест гост на демонстративни турнири в България. Миналата година той загуби много драматично двата си двубоя с Марк Селби в София и Пловдив.

За Хендри пък това ще е дебют пред родна публика.

Двамата са играли 56 мача помежду си, като шотландецът има леко предимство над петкратния носител на световни титли - 31 срещу 25 победи.

Двубоите в България ще се играят във формат 6 от 11 фрейма, при разрешени максимално 30 секунди за удар. 

Събитието в Пловдив (5 септември) ще се проведе отново в зала „Колодрума“. Ден по-късно на националния празник зала „Универсиада“ ще бъде център на снукъра в София. 

Морската столица Варна за първи път ще приеме снукър величия от такъв ранг. Зала „Конгресна“ в двореца на културата и спорта ще е домакин на събитието. На следващият ден Бургас ще влезе в световните снукър хроники защото ще приеме голямата битка в местния летен театър. За първи път световни снукър звези ще играят на подобно съоръжение, което е на открито.