на живо

Трима олимпийци ще ни представят на Уни 2015

Жекова, Янков и Зографски са надеждите ни в Гранада и Осърбле

Трима олимпийци от Игрите в Сочи ще представят България на започващата в събота Зимна Универсиада 2015. В българския тим е световната звезда в бордъркроса Сани Жекова, която се нареди пета на Олимпиадата миналата зима, а през миналия уикенд спечели рекордното за нас четвърто място на Световното първенство. В паралелния гигантски слалом на сноуборда ще ни представя Радослав Янков, записал в олимпийския си дебют най-доброто българско представяне в олимпийския сноуборд.

 С двамата ще бъдат и техните треньори – съответно Виктор Жеков и Георги Атанасов(Джоко).

Алпийците ще бъдат представени от юношеския национал Георги Нушев, с треньор Грега Кощомай, който ще стартира само в техничните дисциплини. В българският състав на Студентските игри е още един талантлив наш спортист – Владимир Зографски, световен шампион за младежи в ски-скока от Отепаа 2011. За Влади и неговия треньор и баща Емил, Универсиадата е отличен шанс да се реваншира пред своите фенове за неубедителните изяви в предишния сезон.

За първи път в историята Универсиадата е с поделено домакинство: тази зима северните дисциплини и биатлонът ще са от 24 януари до 1 февруари в Щръбске плесо/Осърбле(Словакия), а испанският зимен център Гранада ще приеме алпийските ски, сноуборда и ледените спортове от 4 до 14 февруари.