на живо

Волейболистите тръгнаха на околосветско пътешествие без Владо Николов

Андрей Жеков се завръща в състава и ще бъде капитан

Аз, репортерът

Българският национален отбор по волейбол замина рано тази сутрин на дълго 20-дневно интерконтинентално турне от Световната лига без своя капитан Владимир Николов. То включва гостувания последователно на Куба, Канада и Аржентина от предварителна Група “С” на втората дивизия.

Момчетата на селекционера Пламен Константинов ще имат дълго 20-часово пътуване до Хавана, минаващо през Париж. От френската столица волейболистите ни ще вземат 10-часов полет до кубинската столица. На 5 и 6 юни националите ни срещат там домакините, следва преход до Канада, където мачове има на 12 и 13 юни. С двубоите срещу Аржентина на 20 и 21 юни приключва задграничната обиколка на тима.

За турнето заминаха 14 волейболисти, а в отсъствието на опитния Владимир Николов, “лъвовете” ще бъдат водени от завърналия се в тима разпределител Андрей Жеков, който ще поеме капитанската лента. Николов остава в България и ще се готви по индивидуална програма. Той ще бъде отново на линия за домакинските мачове на България срещу Куба и Аржентина. Сред заминалите е и дебютантът Любомир Агонцев, който се представи силно в първите срещи срещу Канада.