на живо

Кубрат и Тервел Пулеви и едно място, пропито с история (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

Епизод 7: Братя Пулеви с патриотичен избор за откритата си тренировка преди галата в София

Време е за епизод 7 от специалната ни рубрика "В ръкавиците на Пулеви"! Четири дни преди грандиозната гала вечер, която bTV ще ви покаже пряко в събота (30 март) от 22:00 ч., Кубрат и Тервел Пулеви зарадваха многобройните си фенове с открита тренировка на Ларгото, в която се включиха и противниците на българските боксьори.

Любовта на братята към родната история прави лесен избора на емблематичното място в сърцето на столицата.

"Избрахме това място, защото е историческо и емблематично за България. Много телевизии предават в чужбина. Избрахме го и за да можем да представим България по най-хубавия начин. Имаме толкова богата история, която трябва да бъде показване и да се гордеем с нея. Можехме да изберем всеки един мол, но тук е много истинско за България и за нас българите.", каза Кобрата пред медиите.

Снимка: Lap.bg

"Когато идвахме насам с треньора, аз му разказах, че това, върху което стъпваме, всеки един камък не е нов, а на по 2000 и повече години история. Нещо различно е, не е да го направим в търговски център. Тук има различен заряд. За нас има значение паралелът между спорта, бокса и историята. Всеки един за себе си пише история.", коментира Тервел.

Снимка: Lap.bg

"Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения. Ние не сме вечни. Много от боксьорите ми казват, че доста хора се запалват в страната по боксовите зали и искат да се изявяват не само в олимпийския бокс, но и в професионалния. За нас това е като признание.", допълни бронзовият медалист от Лондон 2012.

Двамата спортни любимци на България са на прага на най-важните си битки. На 30 март - 6 години по-късно, те се завръщат пред родна публика, а залогът е огромен.

Вместо срещу Чар, в края на месеца Кобрата ще излезе на ринга срещу... Хълк. 33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий, носещ този прякор, има срещу името си 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО).

Той може да се похвали с две победи на българска земя. На 14 декември 2019-а срази Даниел Роблес в зала "Колодрума" в Пловдив. На 3 октомври 2020 г. Игор отново се боксира под тепетата - този път надви Аднан Деронджа.

За да е вечерта на 30 март още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Той ще се изправи срещу Роли Ламбърт Фогоум.