на живо

Табата за физика, дух и олимпийски титли (ВИДЕО)

Високоинтензивните тренировки подготвят шампионки като Ивет Горанова

Табата за физика, дух и олимпийски титли (ВИДЕО)

Методът за физическа подготовка табата с принос за олимпийската титла по карате на Ивет Горанова. Кондиционният треньор на шампионката ни Биляна Ангелова направи открит урок, в който се включи и личният треньор на Ивет - Ангел Ленков.

Типичните за табата интервали от 20 секунди и много интензивни упражнения с кратки почивки от 10 секунди изграждат силна мускулатура, издръжливост и висок тонус. Изключително гъвкав метод, който може да се приспособи за всеки спорт. Това прави Биляна Ангелова при подготовката на Ивет Горанова за олимпийските игри.

Снимка: Lap.bg

"За мен беше чест и удоволствие да работя с Ивет. Тя е страхотен професионалист. Аз се опитвам в тренировките, когато идва, да съобразявам движенията и упражненията да са сходни спрямо спорта, който практикува. Съответно тренирам и баскетболисти, и плувци", сподели Ангелова.

Биляна е категорична, че табата е подходящ метод за тренировка не само за професионалните спортисти, но и за всеки, който спортува за здраве.

Днес в тренировката на Биляна се включи и човекът, който стои зад успеха на Ивет - Ангел Ленков.

"Когато отидохме, и двамата бяхме толкова натоварени, толкова ни изтощи, че ни трябваше една седмица, за да се възстановим. Самият емоционален заряд е съвсем различен. Освен натоварването, те разтоварва психически", заяви треньорът на олимпийската шампионка.

Снимка: bTV