на живо

Чудовище, или човек? Кое е по-добре да бъдете в Resident Evil Re:Verse (ВИДЕО)

Вижте силните и слабите страни на тази онлайн видеоигра

Чудовище, или човек? Кое е по-добре да бъдете в Resident Evil Re:Verse (ВИДЕО)

Resident Evil Re: Verse е онлайн видеоигра разработена и публикувана от Capcom. Играта включва герои и чудовища от предишни игри и е създадена с RE Engine.

Играта идва безплатно с покупка на Resident Evil 8: Village.

Въпреки че Re:Verse трябваше да съвпадне с излизането на Resident Evil 8: Village, играта беше отложена за по-късна дата. За да получите достъп до играта обаче, имате нужда от Capcom ID акаунт.

С Capcom ID всъщност ще исе сдобиете с достъп и до други онлайн продукти на Capcom.

Но засега играта е разочароваща и ето защо:

1. Всеки един играч започва с две оръжия, резервно оръжие с неограничени амуниции и по-добро, лично оръжие. Личните оръжия нямат неограничени амуниции и трябва да търсите, ако ви свършат боеприпасите.

Можете да избягвате атаки зависейки от издръжливостта на вашия избран човек.  Можете също така да намерите специални оръжия като ракети, или гранатомет около района.

Можете да носите дори две специални оръжия, но можете да ги използвате само веднъж. Всеки играч има пасивна способност и две активни способности.

2. В цялата карта има проби от вируси. Взимането на проби от вируси ще увеличи точността на героя ви като човек. Можете да носите само две проби като човек. Ако умрете, като човек, ще се превърнете в чудовище.

Колкото повече проби от вируси имате, толкова по-мощно ще бъде чудовището.

3. Бихте си помислили, че ще можете да преобърнете играта като чудовище, ако сте зле в играта като човек, но не! Това е идеята, но екзекуцията куца. Играта като чудовище само подчертава колко небалансирана е играта.

4. Някои оръжия и герои в играта се чувстват обективно по-добри от други. Автоматите са най-добрите оръжия в играта поради доброто ниво на амуниции и способността да се атакува ефикасно от средни и дълги дистанции.

Способностите помагат, на често са просто ключ за бързо убиване, вместо да имат стратегическа полза.

5. Точковата система на играта е много проста. Убиваш врагове, получаваш точки.

Колкото по-дълго запазите серията (да убивате хора), толкова повече точки ще получите. Умирането като човек, или чудовище, води до загуба на точки и спиране на вашата серия.

Можете да възобновите серията, като убиете играчът, който ви е убил. От време навреме кара играта да се чувства като игра на котка и мишка. Не мислиш а просто действаш.

6. Всеки път, когато лично аз правех успешна серия, не се чувствах сякаш използвах някакво умение. Ако имах серия, бях по-скоро изненадан, отколкото впечатлен от себе си.

Проблемът е, че играта иска да бъде екшън мултиплейър, но няма движението или механиката за това. Тя е някъде в средата, запазвайки механики от хорър игрите, но някак слага мултиплейър аспекти.

7. Играта предлага някакво персонализиране на хората и чудовищата, но това е главно само статистически подобрения. Получавате повече здраве. Нанасяте повече щети чрез хедшотс.

Имате повече патрони. Такива неща. Помага, но не е уникално или интересно.

8. Ловът за амуниции, здраве и проби, означава че сте активно насърчавани да избягвате самите битки.

Повечето чудовища имат способността да ви убият веднага, без да ви оставят никакъв шанс. Като чудовище вие ще имате различни атаки, повечето от тях са за битки от близко разстояние.

Но да играеш чудовище изисква даже по-малко стратегия. Просто продължавайте да натискате бутони и се молете за чудо.

9. Това е много проста игра, понякога се чувства по-скоро като мод или бонус игра. Липсата на експериментиране и иновации е странно, защото това не е основна Resident Evil игра. Това е игра, направена около празнуването на франчайза.

Мисля, че Capcom можеше да се възползва като рискува малко повече, или се опита да добави нова механика, като да речем, да донесе движението на Resident Evil 6 в мултиплейър настройка.

Все пак, има в тази игра има и добри неща.

1. Играта изглежда добре. Тя е направена в RE Engine и е впечатляващо колко подробен е светът на Resident Evil. Моделите на героите изглеждат добре, а подигравателните анимации са готини.

Същото може да се каже за чудовищата.

2. Играта е стабилна. Не е имало проблеми като заекване или бъгове за мен и RE Engine осигурява прилична персонализация за вашата система.

3. В момента малко изглежда трудно да се препоръча Resident Evil: ReVerse. Има лукс да се играе като любимите ви герои и чудовища в конкурентна мултиплейър игра. Но това е трик. Обещано е допълнително съдържание и вероятно ще има балансиране.

МИНИМАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ

Изисква 64 битов процесор и операционна система

ОС: Windows 10 (64 bit)

Процесор: AMD Ryzen 3 1200 / Intel Core i5-7500

Памет: 8 GB памет

Видеокарта: AMD Radeon RX 560 with 4GB VRAM / NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti with 4GB VRAM

DirectX: версия 12

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ

Изисква 64 битов процесор и операционна система

ОС: Windows 10 (64 bit)

Процесор: AMD Ryzen 5 3600 / Intel Core i7 8700

Памет: 16 GB памет

Видеокарта: AMD Radeon RX 5700 / NVIDIA GeForce GTX 1070

DirectX: версия 12