на живо

Бенитес напуска Наполи официално

Рафаел Бенитес официално обяви, че ще напусне клуба след края на сезона в Италия. На днешната пресконференция, на която присъства и президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис, треньорът изказа благодарности на клуба и феновете за подкрепата по време на престоя си в Неапол.

„Бих искал да благодаря на президента, на клуба и на феновете за тези две години. В събота ни предстой много важен мач и искам да завърша престоя си тук с победа. Винаги е тъжно когато напускаш работата си, особено когато хората са се отнасяли добре с теб от началото, а в Наполи бе точно така. Семейството ми е в основата на решението ми. Аурелио и клуба направиха всичко възможно за подновяване на догова ми и бяхме съвсем близо,” заяви испанският специалист.

За двугодишния си престой в Неапол Бенитес успя да спечели "Купата на Италия" и "Суперкупата" на страната, като бе начело на "небесно сините" в 88 мача, а неделното домакинство срещу Лацио ще е последният му.

Според спекулациите в медиите следващата дестинация за Бенитес е Реал Мадрид, след като тази седмица бе уволнен треньорът Карло Анчелоти.