на живо

Бербатов: Васил Божков е единственият вариант за ЦСКА

Нападателят определи положението в ЦСКА като трагично

EPA

Димитър Бербатов разкри в интервю за "24 часа", че евентуалната положителна развръзка около завръщането на Васил Божков като собственик на клуба, е единственият шанс за спасение. Попитан дали човек като Божков е първата и последна надежда за "червените", Бербатов заяви:

„Лошото е, че изобщо се говори за спасителен план за клуб като ЦСКА. Но мисля, че той е единственият вариант. А и от това, което чувам, всички цесекари искат да се стигне до варианта Васил Божков да се завърне.”


"Ако човек като него прецени, че си заслужава да се ангажира пак с ЦСКА, мисля, че ще го направи на базата на това, че ще е преценил всички плюсове и минуси. Ще вземе предвид задълженията, които трябва да се изплащат. И като сериозен бизнесмен, какъвто е, ще вземе правилното решение. Футболът вече е бизнес, а човек като Васил Божков ще знае как да постъпи в тази ситуация и да вземе правилното решение", каза още Бербатов. 

"Положението явно е трагично. Моето мнение едва ли ще се различава от това на другите хора. Няма как да не ми е болно. Може ли да има събрание на акционерите и мажоритарните акционери изобщо да не се появят? После тръгнаха други проблеми - пак драми, декларации и пресконференции. Ние сме държавата на декларациите и пресконференциите” , допълни Бербатов.