на живо

Ерик Ламела впечатли футболния свят с феноменален гол (ВИДЕО)

В същото време нападател се оказа в ситуация "Моци", но се провали

БГНЕС

Тотнъм постигна първа победа в трета група на Лига Европа след 5:1 срещу гръцкия Астерас. Хеттрик за успеха отбеляза младият нападател Хари Кейн, но голямата звезда на вечерта бе неговият съотборник Ерик Ламела. 22-годишният аржентински талант отбеляза втория гол за домакините, който абсолютно сигурно ще попадне в класациите за най-красиви попадения за годината и сезон 2014/15.

В 30-ата минута Ламела получи добра възможност да стреля към вратата от около 16-17 метра и въпреки че продължението на атаката изглеждаше предизвестено, бившият играч на Ривър Плейт изуми зрителите на стадиона и пред малките екрани с уникално изпълнение, по-известно като "рабона".

Ситуацията бе по-удобна за удар с десния крак, но Ламела взе дръзкото решение да използва по-силния си ляв, а крайният резултат за пореден път доказа, че във футбола няма невъзможни неща.

През годините сме виждали много подобни отигравания, но в далеч по-различни ситуации. Някои от най-добрите футболисти в света често показват своите умения и използват "рабона" за голови подавания. Малко са тези обаче, които могат да се похвалят с подобно попадение в своите кариери.

През второто полувреме на срещата Ламела отбеляза и втория си гол за вечерта, а изпълнението също бе изключително красиво. Това бяха първите две попадения на аржентинеца за сезона, с които общият му актив от голове за Тотнъм вече е три.

Аржентинецът бе привлечен в лондонския тим през лятото на 2013 година, но през миналата кампания рядко бе използван като основен футболист в състава на "шпорите". След назначението на мениджъра Маурисио Почетино, който е негов сънародник, Ламела се превърна в титуляр, а това означава, че все по-често можем да се наслаждаваме на неговата изумителна техника, с която той е познат в целия свят.

Друга любопитна ситуация се разигра в края на мача на стадион "Уайт Харт Лейн", когато вратарят на домакините Юго Льорис получи червен картон. Тъй като Почетино бе използвал всичките си смени, се наложи нападателят Хари Кейн да сложи вратарските ръкавици в ситуация тип "Козмин Моци". Последвалата намеса на голмайстора доказа, че геройството на румънския бранител на Лудогорец наистина заслужава дори повече похвали от получените до момента.