на живо

Гуардиола: От цялото си сърце желая Барса да спечели Шампионската лига

Байерн отпадна, но треньорът не бе никак разочарован

БГНЕС

Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола бе със смесени чувства след отпадането на отбора му от Шампионската лига:

"Първо искам да поздравя играчите си. Много съм горд с тях и с начина, по който загубихме. Един голям отбор трябва да губи по този начин"

Гуардиола побърза да поздрави и съперника - бившия му тим Барселона:

"Искам да пожелая късмет на Барса в Берлин. Отборът го заслужава. Желая от цялото си сърце Барселона да спечели Шампионската лига за 5-ти път, независимо с кого играе на финал"

Наставникът добави, че приятелят му Луис Енрике върши страхотна работа начело на каталунците и се надява да остане още дълго треньор на отбора. Той не спести и хвалебствията за играчите на Барселона и най-вече за Лионел Меси:

"Меси е най-добрият играч на всички времена! Върна се към най-добрата си форма и се надявам да можем да му се наслаждаваме още дълги години. Дано в Германия успеят да уредят ТВ правата за испанското първенство, за да можем да го гледаме и тук" дори пусна една шега наставникът.

Той обърна внимание и на своя отбор, заявявайки недвусмислено, че е доволен от представянето както в този мач, така и в сезона като цяло:

"Миналия сезон спечелихме 4 трофея, а този само един, но аз съм по-доволен от представянето този сезон! Направихме каквото можахме, при положение, че цял сезон имахме проблеми. Много контузии на важни играчи, които бяха дълготрайни. Сега искам да отпразнуваме заслужената титла, която спечелихме в Бундеслигата. От Шампионската лига и от Купата на Германия отпаднахме с гордо вдигнати глави"