на живо

Играч на Арсенал събори от смях залата за пресконференции. ВИЖТЕ КАК!

Getty Images/Guliver Photos

Арсенал изигра един предсезонен турнир в Сингапур, където спечели купата, побеждавайки местния тим и Евертън. Това и последните успешни игри на отбора явно поддържат настроението на високо ниво.

Така се видя при една от последните пресконференции на един от играчите на Арсенал - Алекс Окслейд-Чембърлейн. Той получи въпроса: Ако можеше да върнеш времето назад и да си избереш една легенда на Арсенал, с която да играеш, коя щеше да е тя?

След няколко секунди Окслейд-Чембърлейн излезе с отговор, който буквално събори журналистите от столовете им. Вижте:

 Въпросният футболист стана известен не с постиженията си на терена, макар и да изкара цели 6 сезона с Арсенал, а по-скоро с изцепките си извън него. В някои среди даже започнаха да го наричат "Датския Балотели". Въпреки че така и не се превърна в решаващ играч за Арсенал, при един психологически тест на играчите в отбора се оказа, че именно той има най-високо самочувствие от целия състав.

Макар и да имаше сериозни несполуки в Арсенал и останалите тимове, в които игра, Бендтнер е голмайстор на датския национален отбор, като на няколко пъти успя да вкара и във вратата на България.