на живо

Ивелин Попов се извини за провала срещу Малта

Капитанът изпил 3-4 аулина и 1 бутилка уиски след мача

БГНЕС

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов се извини за провала на българския тим срещу Малта. Попов не се спря пред медиите след срещата, но 3 дни по-късно даде интервю за Дарик радио. Той каза, че не е говорил след мача, тъй като е бил прекалено ядосан и е можело да наговори куп глупости.

Ивелин Попов увери, че е играл на върха на възможностите си в мача и никой не му е казвал, че няма да играе повече за националния отбор

"Не обвинявайте момчетата, обвинявайте мен, защото аз изпуснах дузпата. Няма човек, който искаше повече от мен да я вкара и да спечелим"

"На мен никой не ми е казал, че ме гонят от националния отбор. Чета само от медиите. Моята най-голяма тръпка е националния отбор и никога няма да се откажа от него"

"Не знам какво трябва да стане, за да тръгне отбора. Имаме качествени играчи и се надявам нещата някакси да тръгнат."

"Не можем да погледнем хората в очите. Срам ни е от този резултат"

Попов бе категоричен, че не може да се говори за конфликт между капитана на националния отбор и президента на футболния съюз. Поводът бе изказването на Борислав Михайлов, че играчите толкова са искали, а навярно могат повече

Капитанът на националите разкри, че когато Михайлов е влязъл в съблекалнята след мача е попитал всички какво не е наред и той пръв е поел отговорността върху себе си. Веднага след това всички останали са поели отговорност, както и треньора. Той преразказа и още аспекти от атмосферата веднага след мача:

"В съблекалнята след мача всички бяхме в шок. Около 5 минути всички мълчаха. Любо Пенев ме попита защо бих така дузпата. Каза, че е учуден от начина ми на изпълнение"

Според Попов в мачове като този с Малта футболистите трябва да победят дори и без треньор:

"Любо Пенев ли трябваше да вкара топката, след толкова пропуски, които направихме?"

Играчът на Кубан бе много откровен и за това как е прекарал вечерта след двубоя:

"След мача изпих около 3-4 аулина и с баща ми отворихме една бутилка уиски. След това не съм спал. Директно отпътувах за летището"

Попов е наясно, че критиките към отбора в момента ще са по-ожесточени от всякога, но призова те да не се дават, чрез медиите:

"Бих казал на членовете на Изпълкома да си говорим всичко директно в очите, а не чрез медиите." Попов призова Йордан Лечков да дойде и да критикува играчите директно, а не давайки интервюта

"Тъпо е, обидно е, гадно е. Остава ни единствено да изиграем мачовете докрая за нашата чест и за честта на България" - завърши Ивелин Попов