на живо

Лион остава лидер след равенство в дербито с ПСЖ (ВИДЕО)

Мачът на стад "Жерлан" завърши 1:1

Getty Images/Guliver Photos

Отборите на Олимпик (Лион) и Пари Сен Жермен не успяха да се победят в голямото дерби от 24-я кръг на френското футболно първенство. Двубоят бе много интересен и завърши 1:1, какъвто бе и резултатът в първия мач между двата тима за сезона. Шампионите от столицата пропуснаха няколко чисти голови положения и трябва да съжаляват, че не спечелиха три точки, с които щяха да поведат в класирането. Така Лион остава начело с аванс от две точки пред Олимпик (Марсилия) и ПСЖ.

В началото на срещата гостите бяха по-опасни. Гол на Златан Ибрахимович бе отменен поради засада, а Единсон Кавани и Давид Луис пропуснаха стопроцентови възможности. Ударът на уругваеца бе отразен блестящо от вратаря Антони Лопеш, а изстрел на Луис с глава от три метра не попадна в очертанията на вратата. 

Футболистите на Лион играеха по-защитно, но в 31' осъществиха брилянтна комбинация в нападение, която бе завършена от Клинтън Нжие. 21-годишният камерунец отбеляза едва втория си гол за сезона, давайки преднина на своя тим. До края на полувремето липсваха интересни ситуации.

След почивката ПСЖ натисна в търсене на изравнителния гол. На два пъти Ибрахимович стреля с глава от близка дистанция, но Лопеш за пореден път показа страхотен рефлекс. В 69' главният съдия Клеман Тюрпен отсъди дузпа за гостите. Шведският нападател застана зад топката и ударът му бе отразен от Лопеш, но Тюрпен отреди пребиване на дузпата поради предварително навлизане на футболист на домакините в наказателното поле. При втория си опит Ибрахимович бе точен, а "хлапетата" получиха първи гол след 634 минути без попадение във вратата на Лопеш.

ПСЖ не успя да спечели за първи път в последните си седем мача във всички турнири, а Лион не допусна загуба в девети пореден двубой от Лига 1. В следващия кръг Олимпик гостува на Лориан, а ПСЖ е домакин на Каен.