на живо

Лудогорец диша във врата на ЦСКА

Шампионите съкратиха преднината на лидера след успех над Локомотив (София)

Евгений Милов

Отборът на Лудогорец се възползва от равенството между Марек и ЦСКА (0:0) и съкрати преднината на "червените" на върха в класирането. Шампионите победиха убедително Локомотив (София) като домакини с 5:1 и се доближиха на три точки от лидерската позиция.

Столичният тим изненадващо поведе на "Лудогорец Арена" в 34-ата минута, когато точен бе Владислав Романов. Още преди почивката обаче домакините изравниха с гол на Вандерсон. В 54-ата минута звездата на шампионите Марселиньо направи 2:1 , а отново той се разписа в 78-ата. До края по един гол вкара още Юнес Хамза и Даниел Абало, който е голмайстор на тима в първенството с пет попадения.

Локомотив завърши срещата с 10 човека, след като Румен Трифонов получи втори жълт и съответно червен картон в 70-ата минута за изключително грубо влизане в краката на Абало.

Това е седма победа за Лудогорец в последните осем мача с Локомотив. Железничарите нямат успех срещу съперника си, откакто той е част от "А Група". "Зелените" също така удължиха серията си без загуба в първнеството на шест поредни мача, в които са постигнали четири победи.

В класирането разградчани заемат втора позиция с 35 точки, а ЦСКА е лидер с 38. Берое и Левски заемат трето и четвърто място с по 28 точки, а в първата шестица са още Литекс и Локомотив (София). Марек и Хасково остават в зоната на изпадащите.