на живо

Луис Енрике за скандала с Меси: Нито потвърждавам, нито отричам

Луис Енрике не потвърди, нито пък отрече информациите за  скандал между него и Лео Меси. Треньорът обяви, че това трябва и си остава вътре в съблекалнята на отбора.

Наставникът на Барселона  даде първата си пресконференция след събитията, разтърсили клуба след загубата от Реал Сосиедад. Оттогава Лионел Меси не се яви на открита тренировка на отбора, а спортният директор Андони Субисарета бе уволнен. Всичко това доведе до множество информации за скандал между Луис Енрике и Меси, както и до съмнения около продължаването на  работата на треньора начело на Барса.

Пресконференцията се проведе след днешната тренировка на отбора, в която Меси участва. Енрике обяви, че причината за по-ранното отсъствие на аржентинеца е била стомашен  вирус и не пожела на задълбава в темата.

Той каза, че поддържа абсолютно еднакви отношения с всички играчи и те не са се променили от момента, в който е поел отбора, с изключението, че за тези месеци се познават по-добре.

Луис Енрике каза, че уволнението на Субисарета го натъжава, тъй като той е един от хората, които са го довели в Барселона. Той обясни, че не се притеснява за бъдещето си начело на отбора, знайки, че е пряко зависим от резултатите.

Въпросите на срещата с журналисти логично бяха най-вече около отношенията им с Меси. Луис Енрике повтори, че това е най-добрият футболист в света, но и зададе въпроса дали постоянното повтаряне на този факт променя нещо.

"Не броя колко пъти съм разговарял с Меси. Същото важи и за разговорите ми с Неймар, Суарес и останалите. Каквото и да сме си казали, няма да го направя публично"

"Не е сигурно дали Меси е приел зле това, че остава резерва"