на живо

Меси: Ако бях вкарал във финала, щяха да кажат, че съм изиграл невероятно Световно

Getty Images/Guliver Photos

Часове преди мача на Аржентина с Португалия, Лионел Меси даде обширно интервю за аржентинския вестник "Оле". В него капитанът на "гаучосите" призна, че наистина е бил обиден от критиките, които са се струпали върху него след Световното първенство.

"След мондиала се оказа, че целия отбор е играл страхотно, а само аз не съм изпълнил очакванията. Отне ми известно време да го превъзмогна. С помощта на семейството ми и с изминаването на месеците, всичко вече остана на заден план"

Меси признава, че сам не е доволен от представянето си в полуфинала и финала на Световното, но един гол е щял да промени всичко: "Ако бях вкарал гол във финала, всички щяха да кажат, че съм имал изключително първенство. Много съжалявам, защото в онзи мач имахме по-чистите положения за гол, но не успяхм да ги вкараме. Преди първенството целта ни беше да играем до последния ден. След това обаче много ни болеше"

Звездата на Барселона се изказа много ласкаво за предния треньор на Ла Селексион Алехандро Сабела, който също бе съсипан от критики. Наставникът е отделил особено внимание на защитата и това се е оказало ключово за стигането на Аржентина до финала.

Новият треньор Херардо Мартино върна в състава Карлос Тевес, за когото се говореше, че е в лоши отношения с Меси и затова не игра на Световното. По адрес на нападателя на Ювентус Меси казва: "За мен това не променя нищо. И преди съм играл заедно с Тевес. Карлитос е един много добър играч и за Аржентина е добре да има повече играчи като него"

Меси за пореден път заяви, че ако зависи от него ще остане в Барселона до края на кариерата си. Ако обаче някой му посочи вратата, тогава ще си тръгне, защото във футбола няма нищо сигурно.

Относно приятелския мач с Португалия звездата на аржентинците каза, че това просто е поредния двубой и срещата с Кристиано Роналдо не е нищо специално.