на живо

Монфис и Колшрайбер с победи в Мец

Двамата ще играят на четвъртфиналите

Вторият поставен Гаел Монфис от Франция и №3 в схемата Филип Колшрайбер от Германия се класираха за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 250, който се провежда във френския град Мец.

Монфис започна неуверено, но все пак победи с 2-0 сета поляка Михал Пшисиежни, а на четвъртфиналите го очаква още един поляк в лицето на Йежи Янович, който надигра ветерана Ярко Ниеминен от Финландия с 6-4,6-4. Силно сервиращият Янович наниза 9 аса и спаси всичките 3 възможности за пробив, до които финландецът достигна.

Пшисиежни, който е №136 в ранглистата, проби първия сервис гейм на Монфис и затвърди брейка, повеждайки с 2-0, но след това „Ла Монф” намери начин да спечели първата част.

Монфис, който пропусна 2 мачбола срещу Федерер на четвъртфиналите на US Open, се опитва да грабне втората си титла за сезона след като през февруари триумфира на твърдите кортове на турнира в Монпелие.

Колшрайбер направи 12 аса за успеха с 6-3,7-5 над италианеца Паоло Лоренци, а следващият му съперник ще бъде германецът Ян-Ленард Щруф, който не даде дори точка за пробив на №5 в схемата Жереми Шарди от Франция, побеждавайки го с 6-7(5),6-3,6-4.

Жоао Соуса от Португалия и белгиецът Давид Гофен също се класираха за последната осмица.

Соуса се измъчи за победата с 6-3,3-6,7-6(3) над холандеца Игор Шайслинг. Следващият му мач ще бъде срещу Пол-Анри Матьо.

Гофен премина с лекота през германеца Тобиас Камке с 6-1,6-3 и оформи четвъртфинален сблъсък с първия поставен Джо-Уилфред Цонга.

Тагове:

Тенис