на живо

Нова работа за Хьонес в Байерн

Ули Хьонес минава на облекчен режим в затвора

Бившият президент на Байерн Улби Хьонес, който понастоящем изтърпява присъдата от три години и половина за укриване на данъци, ще получи работа в детско – юношеската школа на клуба.

Това ще стане факт още от пролетта на 2015 година. Според анонимен източник от клуба засега Хьонес няма да се бърка в работата на шефовете на мъжкия тим. Поне докато още е затворник. От месец януари догодина Хьонес ще може да изтърпява наказанието си при облекчен режим, което ще означава, че той ще се връща в затвора само вечер, а през деня ще може да излиза, за да работи. Точно заради това в Байерн ще му осигурят постоянно работно място в школата на подрастващите. Това е и необходимо условие, за да може 62- годишният Хьонес да напуска затвора през деня. Той ще ръководи и строежа на нов младежки тренировъчен център в северната част на Мюнхен.

Анонимният източник от клуба подчертава, че сега Хьонес няма да се бърка в оперативната работа на професионалния отбор и на сегашният президент Карл – Хайнц Хопфнер. Не е изключено обаче, това да стане след изтичане на присъдата на Хьонес, защото мнозина са тези, които вярват, че Хьонес отново ще стане президент на Байерн, след като излезе от затвора.