на живо

Пълен превес за България на втората галавечер по кикбокс и муай тай (ВИДЕО)

Йордан Янков успешно защити пояса си в категория 79 кг.

 

Втората галавечер по кикбокс и муай тай събра 16 бойци на ринга, половината от които национални състезатели и надежди на България за медали от аматьорски първенства. Изиграха се 8 срещи в стиловете К1 и муай тай в три рунда по три минути. Съдийският апарат се състоеше от главен рефер и трима странични.

Столичната зала „Христо Ботев” отново бе препълнена , а публиката искаше да види  специалният гост на вечерта Семи Шилт от Холандия. Високият 216 сантиметра и тежък 140 килограма Шилт е легенда в бойните спортове със своите 4 титли от турнира К-1 . Три от тях са спечелени в поредни години.

От 8-те двубоя само един беше за пояс. Йордан Янков – Руския защитаваше титлата си от първата галавечер , този път срещу представителят на Гърция Александрос Хадзихроноглу с прякор „Професора”. Янков се състезава обикновенно в кат. -81 кг. , но заради съперника този път се наложи да сваля теглото си и да играе в категория – 79 кг. Шампионът на България беше изтощен от гладуването,беше и болен от грип по време на събитието. Независимо от проблемите Руския за пореден път доказа, истинският боец не се предава пред никакви обстоятелства побеждавайки категорично с 3:0 съдийски гласа. По време на мача кикбоксьорът ни получи аркада на лявата вежда , която за малко да го лиши от предстоящото му участие на Световното първенство по муай тай в Тайланд. Националите ни заминават на 04.02.2015г. за участие в най – важното състезание за годината. Там двукратният ни световен и двукратен Европейски шампион ще преследва спечелването на трета титла.

Другата среща от галавечерта между българин и чужденец беше в категория – 71кг. стил муай тай. Един срещу друг излязоха младата ни надежда Стоян Копривленски – Снайпера и испанеца Жорди Фернандес. Копревленски получи своя прякор скоро заради изключително бързите си удари и раздвижената игра в ринга. Мачът започна със задължителният танц за тайланския стил , който впечатли публиката в залата и повдигна настроението. Българинът показа превъзходство не само в танца, но и в последвалата битка, която той спечели с 3:0 съдийски гласа. 

Единствената среща на галавечерта, която завърши с нокаут беше между Даниел Илиев и Николай Алексиев в категория -88кг. 23- годишният Илиев, който се състезава и на ММА нокаутира Алексиев в третия рунд.

Победи в останалите срещи постигнаха Венелин Анков, Християн Андонов, Цветозар Кючуков – Нинджата, Мариян Макавеев и Атанас Божилов.

Втората галавечер по кикбокс и муай тай приключи с превъзходство на българските бойци, пред които следващото предизвикателство започва на 09.03.2015г. в Тайланд. Това е Световното първенство.