на живо

Синът на Гибона – от ЦСКА към големите отбори в Европа

Роденият в САЩ Георги Искренов мечтае да играе хокей в Русия

Той е син на футболна легенда, но играе хокей. Израснал е в Съединените щати, но от два месеца живее в България. На 24 години е. Има амбицията да бъде част от най-добрите хокейни отбори в Европа. Той е Георги Искренов, наследник на радостта на народа Божидар Искренов – Гибона.

През лятото Георги пристига в Европа, за да играе в Русия, но в последния момент договора му пропада и така хокеистът се озовава при баща си в България. Не след дълго идва и предложение да се присъедини към тима на ЦСКА. Червените правят сериозна селекция, като освен Искренов в състава са 13 чужденци. Целта е пробив в Евротурните. В края на изминалата седмица ЦСКА спечели първия кръг на турнира Континентална купа. В столичния зимен дворец на спорта шампионите срещнаха отбори в Сърбия, Турция и Испания, а в трите мача Искренов вкара пет гола.

Искренов е на мнение, че стила му игра пасва по-добре на европейския хокей, а сега се надява мачове с ЦСКА да му послужат като трамплин към трансфер в силен отбор в чужбина.

Георги казва, че баща му го подкрепя във всяко отношение. Божидар пък присъства на всяка тренировка и мач на сина си и не пропуска да му даде ценни съвети.

До сега Георги е идвал само за по няколко седмици в България за мачовете на националния отбор и казва, че тук води съвсем разликата в начин на живот.

ЦСКА се класира за втората фаза на турнира Континентална купа, аналог на футболната Лига Европа. Следващият етап е в Германия, а Искренов ще бъде в състава. Амбициите на отбор и състезател са големи и се препокриват. Дано целите им се осъществят, а положителната емоция в българския хокей в момента да даде тласък към сериозни резултати в бъдеще.