на живо

Страхотен обрат и нова победа за Лудогорец

"Зелените" надиграха Спартак (Москва) с 3:2

Евгений Милов

Лудогорец постигна нова победа по време на подготвителния си лагер в Испания. Шампионите на страната надиграха най-титулувания руски отбор Спартак (Москва) с 3:2, въпреки че в 46-ата минута се оказаха изоставащи в резултата. Това е втори пореден успех за "зелените", които преди три дни спечелиха и двубоя си срещу втория в хърватското първенство Риека с 2:1.

Още в 12' резултатът бе открит от един от най-добре представящите се футболисти на Лудогорец от началото на сезона - Дани Абало. В 31' холандецът Куинси Промес изравни, след като малко преди това бе пропуснал друга добра възможност.

В заключителните моменти на първата част Жуниор Кайсара получи директен червен картон за удар без топка срещу играч на Спартак, който бе извършил грубо нарушение. Последва напрегната ситуация между футболистите на двата тима, след която и Дяков беше изгонен. Местата на двамата бяха заети от Витиня и Анисе.

Веднага след почивката в 46' Комбаров даде преднина на московския тим, но двайсет по-късно Карлос си отбеляза автогол за 2:2. Четири минути преди края на мача падна и победният гол за Лудогорец. Негов автор бе Кишада, който отбеляза с изстрел от петнайсетина метра разстояние.

Това бе петият приятелски мач от началото на зимната пауза за тима от Разград, който постигна победи и срещу Гройтер Фюрт и Риека. Двубоят срещу Динамо (Москва) завърши 1:1, а единствената загуба бе допусната от Унион (Берлин) с 0:1.