на живо

Ето каква цел си постави Григор Димитров

Звездата на световния тенис говори пред медиите в Пекин

EPA

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че си е поставил за цел класиране на финалния турнир на ATP на осемте най-добри през сезона в Лондон. През 2014-a година той спечели три от четирите си титли и влезе в топ 10 на световната ранглиста. Димитров даде първата си пресконференция на турнира China Open.

"Нуждая се от силно представяне във всяка седмица до края на сезона. Това е най-важното, но не искам да спирам дотук. Желанието ми е да се класирам в Лондон. Това ще бъде най-голямата награда за най-силния сезон в кариерата ми", сподели Димитров. 23-годишният тенисист в момента изостава на 175 точки зад осмия Томаш Бердих. Борбата за място в Лондон започва още през следващата седмица на турнира в Пекин.

"Ако не успея, значи не е трябвало да стане. Най-важното за мен е да се концентрирам върху моята игра и върху представянето ми в последните турнири. Направих някои добри мачове на твърди кортове през този сезон, така че очаквам да продължа с тази форма. В края на сезона някои от тенисистите не се чувстват добре. Има умора. Това трябва да бъде отчетено. В този момент психическата устойчивост играе по-сериозна роля от всичко останало", допълни българският тенисист.

"Ще се опитам да намеря време, за да опозная още повече културата на Китай. При последното ми идване тук, посетих Китайската стена и Забранения град", така отговори Димитров на няколко въпроса извън тениса.