на живо

Успешна година за българския бокс

Ето равносметката на родната федерация

Българската федерация по бокс отчете успешна 2014-а година. Състезателите във всички възрастови групи спечелиха 22 медала от международни турнири. В женския бокс пък Станимира Петрова стана световна шампионка, а Стойка Петрова - номер 1 в Европа.

Главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков заяви, че младите таланти в спорта, които са носители на медали от големи първенства, трябва да получават заплати и премии от държавата.

"Ако искаме да съхраним талантите си, а да не ги губим като Благой Найденов, трябва да им осигурим средства", каза пред медиите Таков.

Той обясни, че за световния и олимпийски шампион при младежите Найденов не била предвидена никаква премия, а за световната си титла при девойките от Албена'2013 Венелина Поптолева взела 300 лева.

Преди седмици Благой Найденов подписа с известния ирландски мениджър Гари Хайд и ще дебютира на професионалния ринг през януари 2015 година.

Таков обяви още, че желанието на боксовата федерация е в спортните училища да бъдат приемани от пети клас състезатели в техния спорт.

Тагове:

бокс