на живо

Касияс най-сетне призна: "Не съм в добра форма."

Тази вечер Реал среща Севиля в мача за Суперкупата на Европа, 21:45, Пряко по БТВ Екшън

Getty Images/Guliver Photos

Ден, след като титулярът на вратата на Реал Мадрид през миналия сезон, Диего Лопес, напусна клуба, един от символите на отбора, Икер Касияс, склони да признае, че в последните месеци не се намира в добра форма.

"Може би представянето ми напоследък не е толкова добро, колкото хората очакват, но тези неща се случват във футбола. Признавам, че не бях в най-добра форма в последните си мачове за Реал Мадрид и Испания, но съм имал и по-лоши моменти в кариерата си."

Касияс, който е част от кралския клуб вече 24 години, отрече твърденията, че това е най-трудният му период като играч на испанския гранд.

"Не мисля, че минавам през един от най-тежките периоди в своята кариера. Понякога имаш добри, но и лоши моменти. Нещата вув футбола се развиват циклично."

Не е изключено изказването на Касияс да предизвика остра реакция от привържениците на Реал, някои от които оцениха високо уменията на Диего Лопес и предпочитаха той да остане в клуба и да запази титулярното си място. Публична тайна е, че именно наивността на "Свети Икер" е причината ръководството на клуба да освободи Лопес. Въпреки това мястото на Касияс в стартовия състав изобщо не е сигурно, тъй като като в Реал бе привлечен костариканският страж Кейлор Навас.