на живо

Конте казва "Да" на Италия

Италианските медии сигурни в назначението на специалиста за национален селекционер

Getty Images/Guliver Photos

Антонио Конте почти сигурно ще е новият селекционер на италианския национален отбор по футбол, съобщава "Гадзета дело Спорт". Извелият Ювентус до три поредни титли в Серия А специалист е постигнал договорка с новия президент на местната федерация Карло Тавекио и ще заеме поста, подписвайки договор до края на европейското първенство във Франция през 2016 година.

Очаква се всички детайли по споразумението да бъдат уточнени до края на седмицата и назначението да бъде обявено официално. Конте ще има ангажимент и към юношеските национални отбори, за да се улесни развитието на най-талантливите млади футболисти.

Самият Тавекио не бе категоричен, че Конте е окончателният избор: "Работим по кандидатурите. Засега не мога да кажа нищо повече"

Италия е без национален селекционер от края на световното първенство в Бразилия, където "адзурите" отпаднаха още в груповата фаза. Това бе и причината Чезаре Прандели да подаде оставка, която бе приета от федерацията. Сред кандидатите за поста личат още имената на Роберто Манчини и Лучано Спалети.