на живо

ПСЖ победи Наполи и спечели трофей

Французите спечелиха с 2:1 в контрола, но Тиаго Силва се контузи

Шампионът на Франция, Пари Сен Жермен, победи Наполи като гост с 2:1 в приятелска среща за трофея Акуа Лете, провела се на стадион "Сан Паоло" в Неапол. Тимът на Лоран Блан изигра втори мач в последните четири дни, след като в петък завърши 2:2 при гостуването си на Гингам в мач от първия кръг на Лига 1.

Французите излязоха с титулярния си състав, а бразилецът Тиаго Силва получи разтежение още в 12-ата минута и може да отсъства от игра в следващия месец. Това предизвика гнева на привържениците на ПСЖ, тъй като според тях контролата е безсмислена и в неподходящо време след началото на сезона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Иначе домакините поведоха в 51-ата минута с гол на Гонсало Игуаин, но Златан Ибрахимович изравни само четири по-късно. Победата за гостите бе осигурена след брилятна индивидуална акция на аржентинския халф Хавиер Пасторе в 77-ата минута.

Въпреки поражението, феновете на Наполи аплодираха бурно бившите играчи на тима Единсон Кавани и Есекиел Лавеци.

Късно снощи друг италиански тим, Фиорентина, победи испанския Бетис с 2:1 в контрола. Точни за "виолетовите" бяха Варгас и Бабакар, а за андалусийския тим се разписа Матия.