на живо

Ван Гаал извади ножицата, маха седморка от Юнайтед

Холандският мениджър продължава прекрояването на състава

Getty Images/Guliver Photos

Мениджърът на Манчестър Юнайтед, Луис Ван Гаал, продължава със сериозните промени в първият тим на клуба. След петте изиграни мача по време на предсезонната подготовка в САЩ, холандецът е взел решение на кои играчи ще разчита през новия изключително важен сезон за "червените дяволи".

Според английските медии, в събота на тренировъчната база Карингтън холандецът е уведомил седем футболисти, че не влизат в неговите планове за предстоящата кампания. Това са Хавиер Ернандес, Маруан Фелайни, Уилфред Заха, Нани, Андерсон, Рафаел и младият централен бранител Уил Кийн. На всеки един от тях ще бъде търсен нов клуб, като сериозен интерес има към Ернандес (Интер, Ювентус, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Саутхемптън), Фелайни (Наполи) и Нани.

Смятаният за почти сигурен напускащ преди турнето в САЩ, Шинджи Кагава, все пак ще остане в отбора, но ще бъде резерва на Хуан Мата и Андер Ерера.

Според слухове в момента Ван Гаал и ръководството на Манчестър Юнайтед са насочили изцяло усилията си към привличането на Артуро Видал от Ювентус и Хуан Куадрадо от Фиорентина. В събота "червените дяволи" откриват новия шампионат в английската висша лига с домакинство на Суонзи.