на живо

Надал ще лиши и „Уимбълдън“ от присъствието си

Испанецът ще пропусне още един турнир от Големия шлем

Reuters

Проблемите за Рафаел Надал продължават с пълна сила. След като се разбра, че ще пропусне „Ролан Гарос“ за първи път от 2004 година, стана ясно, че испанецът е аут за още един турнир от Големия шлем.

Матадора ще се лиши и от участие на „Уимбълдън“. Организаторите на най-големия турнир на трева публикуваха списък на всички участници, а сред тях не фигурира името на Краля на клея. Припомняме, че при по-малко от седмица той обяви, че 2024 година ще бъде последна за него в професионалния тенис. Причината е контузията в бедрото, която получи на Откритото първенство на Австралия през януари.

Снимка: Reuters

За последно 36-годишният ветеран бе на корта именно в началото на годината, а оттогава прави всичко възможно да се възстанови, но до този момент тези планове удрят на камък. Очакваше се той да се завърне още на Мастърса в Рим, за да бъде готов за турнира в Париж, но травмата в бедрото осуети и тези намерения.

Снимка: Reuters

Легендарният тенисист може да се похвали с две титли от „Уимбълдън“ – през 2008 и 2010 година. Най-старта и престижна надпревара ще се състои от 3 до 16 юли. На сметката му личат общо 22 трофея от турнирите на Големия шлем.