на живо

Епизод 9: Футболните богове танцуват сиртаки (ВИДЕО)

Военното положение около АЕК Арена не помрачи празника на Олимпиакос

Епизод 9: Футболните богове танцуват сиртаки (ВИДЕО)
 

Датата е 29 май. Тръгваме за стадиона 6 часа преди началото на финала в Лига на конференциите между Олимпиакос и Фиорентина. Стадионът е в северния атински квартал Неа Филаделфия - дом на едни от най-големите врагове на "червено-белите" - АЕК.

Километри преди да стигнем до новото и модерно съоръжение, се натъкваме на полицейски заграждения и отцепени зони. Двете агитки се предвижват със специални линии на метрото, затворени са банки, заведение, училища.

Полицаите са хиляди, има и военни, водни оръдия и всичко, което може да се използва при нужда.

На входа за журналисти опашката също е доста симпатична. Скенерите са само два и нещата не се случват много бързо. Но сме вътре. И вече започва да се усеща атмосферата - отварят се фен магазините, зареждат се напитките, организаторите и стюардите изпипват последните детайли.

В пресцентъра е трудно да чуеш собствените си мисли.

Снимка: bTV

Адреналинът на журналистите граничи с този на 22-ата в съблекалнята, които ще излязат след малко на терена в най-важния си мач за сезона.

Настъпи часът за голямо шоу. Диджеят на стадиона редува сиртаки с "Рики е повери", докато двете агитки, заели своите места в секторите "В" (Фиорентина) и "Г" (Олимпиакос), не спират да се обиждат.

Мачът започва и иначе "жълто-черния" стадион сега е само в червено, бяло и лилаво. Настроението по трибуните е на макс, за разлика от леко смутените и напрегнати футболисти на терена.

В края на първото полувреме се стигна до напрежение между феновете на Ла Виола и полицията, в следствие на което пострадаха няколко седалки, но, за щастие, това бе най-сериозният инцидент по време на целия мач.

Снимка: bTV

Редовните 90 минути вече са в историята. Започват продълженията, започва и златната 116', която накара боговете за заиграят сиртаки.

Снимка: bTV

Ел Кааби е големият герой, на който сигурно ще се кръщават деца след 9 месеца.