на живо

Александър Димитров: Познавам съперниците, групата ни е тежка

Селекционерът определи Хърватия за фаворит в група "А" на ЕВРО 2015

viasport.bg

Александър Димитров сподели първите си впечатления след изтегления жребий за груповата фаза на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Шампионатът ще се проведе от 6-и до 22-и май в четири родни града - Бургас, Стара Загора, Сливен и Созопол, а националният ни тим попадна в група "А" с отборите на Испания, Хърватия и Австрия.

„Хърватия са фаворит заедно с Испания. Да не забравяме Австрия, там работят добре, по добра методика. Групата в никакъв случай не е лесна. Два отбора, завършили на първо място в елитния кръг и един на второ. Задачата е много трудна, но не е мястото да се оправдаваме, напротив – готвим отбора, за да се представим добре. Това ни е второ Европейско първенство в рамките на една година. Работим, за да имаме и късмет на Европейското.“

Селекционерът на младите "лъвчета" призова футболните привърженици у нас да подкрепят отбора, както и самото първенство, изпълвайки стадионите за повечето срещи.

„Надяваме се на подкрепа и стадионите да са пълни. В тази възраст влияе и факторът домакинство, призовавам феновете на футбола.“, заяви Димитров.