на живо

Ивайло Петев: Гаджев трябва да реши къде ще играе (ВИДЕО)

Селекционерът заяви, че е притеснен за ситуацията при полузащитника

БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев заяви, че надали ще разчита на футболисти, които нямат клубни отбори, за решителния мач от европейските квалификации срещу Норвегия. Двубоят е на 3-ти септември от 21:45 на ст. "В. Левски".

Към момента сред играчите, които са свободни агенти, е и един от основните футболисти в представителния ни тим - Владимир Гаджев.

"Притеснен съм за Гаджев. Вярвам, че тренировките със Септември са просто временно решение да поддържа някаква форма. Той е основен футболист в националния отбор и трябва бързо да изясни приоритетите си. Трябва да се насочи към страна, в която да играе", коментира Ивайло Петев.

Той отказа да внесе яснота на кои футболисти ще разчита за срещата с норвежците, но разкри, че ще заложи на играчи с по-голям опит, които са способни да се справят с напрежението в подобен важен сблъсък.

„Ние трябва да сме убедени в това, което можем. Няма причина да не излезем и да дадем всичо от себе си. Респект имам към норвежкия отбор, но ние имаме цел и трябва да я преследваме.“

Сред повиканите за мача с Норвегия няма да е централният бранител Иван Иванов, тъй като той е започнал тренировки с Базел едва преди 10 дни. Петев ще обяви състава си в края на месец Август.