на живо

Калин Людмилов: Не съм удобен на съдийската комисия, защото не правя наколенки (ВИДЕО)

Бившият рефер напуска съдийството. Вижте емоционалната му изповед!

БГНЕС

Бившият елитен рефер Калин Людмилов обяви, че се отказва от съдийството. Людмилов нападна съдийската комисия към БФС и начина за назначаване на арбитрите. Той говори за шуробаджанащината в реферските среди и за начина, по който някои се издигат в йерархията, а на други това не се позволява.

Людмилов каза, че решението да напусне съдийството е негово и е продиктувано най-вече от случващото се в последната една година. Той твърди, че е изваден без обяснения от нарядите за професионалните мачове по времето, по което е бил в болница и е информирал своевременно за това, а от своя страна никой от съдийската комисия не е счел за редно да се свърже с него.

Калин Людмилов се обърна към президента на БФС Борислав Михайлов: "Господин Михайлов, има тумори под вас, в комисиите под вас. Те ще ви доведат до още по-гибелно управление!"

Бившият рефер наблегна на факта, че в различните комисии към футболния съюз от години вкарват свои синове и роднини, които получават съответните протекции за сметка на други. Според него на определени съдии се пускат едни съдийски наблюдатели, а на други - съвсем различни, като това е тенденциозно. Людмилов намекна и за подменени оценки в докладите за неговото представяне в дадени мачове.

Вижте емоционалното изказване на Калин Людмилов пред камерата на бТВ: